1.2 C
Brno
Čtvrtek, 8 prosince, 2022
DomůBydleníV kuchyni u oblíbené herečky Zuzany Vačkové: Proč se rozhodla pro rekonstrukci...

V kuchyni u oblíbené herečky Zuzany Vačkové: Proč se rozhodla pro rekonstrukci a co při výběru nové kuchyně zavážilo?

O oblíbené herečce je známo, že miluje vaření ao své zdravé a zároveň chutné recepty se ráda podělí i na sociálních sítích. Další videa už bude natáčet ve obnovené kuchyni. Prozradila nám, proč se rozhodla pro tuto změnu a co jí nový prostor přinesl.

Jak se vám líbí vaše nová kuchyně?

Mně se líbila už ve fázi návrhu, ale musím přiznat, že tím, že jsme od základu měnili její dispozici, je pro mě stále nová. Například sporák mám na úplně jiném místě. Pokud jde o estetiku a praktičnost, je to úžasné. Najednou mám kuchyni logicky uspořádanou, takže nemusím při vaření běhat z jednoho konce na druhý, což jsem si do té doby vlastně neuvědomovala. Začínám zjišťovat, že v kuchyni se nemusíte nadřít a vše můžete mít po ruce.

Proč jste chtěli změnu?

Chtěla jsem do mého domova vnést více světla. Dříve jsem měla kuchyni v kombinaci tmavě hnědé a béžové a měla jsem pocit, že ta tmavá barva začíná na mě trochu padat. A tak jsme vyměnili barvy, materiály i dispozici. S předchozí kuchyní jsem byla spokojená, ale občas mi na linku vytekla voda a začalo mi tam něco rašit.

Moderní rekonstruovaná kuchyně Zuzany Vačkové
Herečka se rozhodla svoji kuchyni prosvětlit. Zdroj: Oresi/Eva Horak

Přestaly mi také dobře fungovat panty na horních skříňkách, takže jsem je potřebovala vyměnit. Podívala jsem se na internetové stránky kuchyňských studií, a to byl zlem. Říkala jsem si: Co kdybych nevyměnila jen panty, ale také tmavou zástěnu a pracovní desku? Potom jsem si uvědomila, že by to vyšlo dražší než vyměnit celou linku. Začala jsem tedy chodit po studiích a už to bylo.

Kdy přišlo rozhodnutí, že jdete do toho?

Vyměnit kuchyňskou linku jsem se rozhodla před létem. Kuchyně je srdcem mé domácnosti a já jsem přesvědčená, že když je žena v domácnosti šťastná, pak i rodina dokáže fungovat zdravěji a lépe. A pokud mě má udělat šťastnou to, že ráno, v poledne a večer jdu do kuchyně s radostí, tak proč ne? Věděla jsem, že to bude náročné, protože je to radikální řez. Není to jako když měníte skříň. Bylo mi jasné, že demontovat linku, odstavit vodu i plyn a vyměnit elektřinu nebude jen tak.

Moderní rekonstruovaná kuchyně Zuzany Vačkové
Ze strany jídelny doplňuje ostrůvek s varnou deskou odpočinkový kout – tato útulná lavice, která přitahuje společnost, je v nové kuchyni hereččiným oblíbeným místem. „Když začnu vařit, moje dcera přijde, sedne si tam a povídáme si. Je to velmi fajn,“ pochvaluje si. Zdroj: Oresi/Eva Horak

V kuchyni natáčím také videa o vaření na Youtube a řekla jsem si, že dosavadní pohled do zdi by bylo dobré změnit na otevřený. Sporák jsem tedy přehodila z filmařského důvodu. A to jsem netušila, jak to rodinu přitáhne do kuchyně. U sporáku mám totiž lavici, a když začnu vařit, moje dcera přijde, sedne si tam a povídáme si. Je to velmi fajn.

Jak dlouho jste byli bez funkční kuchyně?

Firma, která měla demontovat starou linku, přehodit rozvody, udělat přípravu na digestoř a vše vymalovat, chtěla na to 14 dní. Zdálo se mi to příliš, ale řekla jsem si, že vědí, co dělají. Bylo to náročné – vařit v dětském pokoji byla výzva. Udělali jsme si tam provizorní kuchyni z malé pečicí trouby a topinkovačů. Větší jídla jsem chodila vařit k sousedům, ale většinu jsme tam zvládli. V koupelně jsme si udělali dřez na mytí a ve sprchovém koutě místo na odkapávání. Bylo to pro nás dobrodružství. Následně mi přivezli novou kuchyni v krabicích a za týden byla hotová is namontovanými spotřebiči. Celé to tedy trvalo 21 dní.

Co u vás při výběru kuchyně zavážilo nejvíc?

Při prvním setkání v Oresi mi položili pár otázek o tom, jak si novou kuchyni představuji a jaká by měla být. Řekla jsem, že slunečná a veselá, příjemná a pohodlná. Konkrétní představu jsem ale neměla. Tady bych chtěla ocenit práci člověka, který zná materiály, umí si představit, co s čím ladí a jak to bude vypadat, a nedovolil mi odbočit z vytyčené cesty. Toto vedení bylo pro mě největší devizou.

Jak bych charakterizovala svoji kuchyni? Je otevřená, přátelská, pohodlná, světlá, sluneční a veselá.

Zuzana Vačková

- Komerční sdělení -pr clanky

Nejnovější články